Att beställa

Nedan följer en checklista på vilken information vi behöver vid beställning för att leveransen ska bli så bra som möjligt. Vid alla beställningar mot faktura gör vi en kreditupplysning. Om du väljer att betala materialet i förskott görs ingen kreditupplysning.

Vanligtvis lastas materialet av med handtruck via baklift.
Leverans av poolstomme med gaveltrappa.

Leveransinformation

Om du har fått en offert av oss kan du beställa material genom att antingen ringa eller mejla in leverans- och faktureringsuppgifter. Vi behöver veta leverans- och faktureringsadress samt telefonnummer till kontaktperson som är tillgänglig för avisering av material.

Du kan även ange önskemål om leveransdag, förutsatt att materialet finns i lager. Oftast går det att hålla det önskade datumet men räkna med +/-1 dag beroende på transportörens körplan. Transportören aviserar alltid innan leverans. Tidslossning, dvs om materialet behöver vara på plats en specifik tid, kan i de flesta fall fås mot pristillägg. Försök att planera leverans av material ett par dagar innan bygget startar.

Vid beställning behöver vi även veta om framkomligheten på byggplatsen. Lastbilarna har en höjd på ca 4,5 m och bredd på ca 2,5 m. En dragbil med släp är ca 25 m lång. En dragbil utan släp är ca 11 m lång. Om det är trångt vid byggplatsen kan man önska att materialet levereras på dragbil (utan släp).

Om du inte har någon utrustning för att lossa materialet själv måste du ange önskemål om baklift. Materialet lossas då med handtruck. Läs mer om leverans och lossning under leverans.

Betalning

Fakturan skickas via post efter leverans och ska betalas inom 30 dagar från och med fakturadatumet. Innan vi skickar varorna och fakturan förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning. Generellt gäller 30 dagars faktura men vid exempelvis nystartade företag eller där kreditupplysningen avråder kredit gäller förskottsbetalning. Om du väljer förskottsbetalning som betalningsalternativ framför faktura kommer ingen kreditupplysning att göras.

Ångerrätt-Retur

Vi följer konsumentköplagen och ABM 07. Enligt konsumentköplagen har man 14 dagar på sig att ångra sitt köp och du betalar då endast frakten tillbaka till fabriken i Vellinge. Materialet ska vara i samma skick som vid leverans.

Ångerrätten gäller inte vid måttbeställda produkter som har tillverkats enligt specifika önskemål såsom liner och poolskydd. Dessa tillverkas efter angivna mått vid beställning och kan därefter inte avbokas.